Selepas puas meround di hutan redwood forest kami pergi ke Sky Line Rotorua…kami sampai sekitar pukul 11 pagi..orang belum ramai sangat lagi..kami beratur membeli tiket masuk..petugas kaunter tiket sangat ramah…siap bagi diskaun lagi..oleh kerana kami agak ganjil dari pengunjung tempatan..dia bertanya kami dari negara mana…dia tahu malaysia…dan mengatakan malaysia is hot..hihi..biasala kan negara khatulistiwa…panas dan lembab sepanjang tahun..I love malaysia…♥♥

image

Selepas membeli tiket kami beratur untuk menaiki gondola yang seakan cable car….sangatla mengujakan kerana cantiknya pemandangan dari atas gondola..gondola ini boleh memuatkan 8 orang penumpang….ada bermacam2 permainan ekstrem dan non extreme di atas …dan satu2nya pengangkutan untuk naik ke atas ialah menaiki gondola…ada banyak gondola disediakan…terbaiklah skyline..berbaloi berhabisan di sini..

image

Yeah dah sampai atas..sayup pemandangan..nampak keseluruhan Rotorua dan kawasan sekitarnya…

image

image

image

image

image

image

Pengunjung belum ramai sangat..di skyline Rotorua ni selain mainan extream ada juga kambing biri2 dan llama dibela di sini ..walaupun tidak banyak cukup menjadi daya penarik..llama sejenis binatang seakan unta dan kambing bebiri..sangat comel dan unik..dlu waktu belajar geografi pernahlah baca pasal llama ni..salah satu binatang ternakan..tak sangka dapat tengok bila dtg ke nz ni…kami mahu mencuba memandu luge…apalagi beraturlah tunggu giliran…

image

image

image

image

Yea kami sudah sedia beratur untuk memandu luge..siap dah pakai topi kaledar…oh ye sebelum tu kami dah beratur beli tiket…baiklah orang belum ramai lagi..

image

image

image

image

image

Satu pengalaman yang sangat menyeronokkan…rasa nak naik lagi hi hi…

image

Trek luge..nak yang mencabar pun ada..yang biasa2 pun ada…

image

Setelah selesai naik luge untuk kembali semula ketempat asal kami mula2 naik tadi kami perlu menaiki cable chair pula untuk turun ke sana…haha rasa gayat juga sebab boleh tahan tingginya…setiap satu cable chair yang turun membawa dua luge untuk kegunaan orang lain pula…satu pengalaman yg sangat tidak boleh dilupakan..

Singgah di restoren yang ada di skyline ni..kami minum hot coklat n coffee saja…makanan almaklumlah tak berani nak order sebarangan…hilangkan penat sebentar…

image

image

image

Sempat singgah di kedai menjual cenderahati…cuci mata…hehe

image

Kemudian kami berjalan di sekeliling kawasan skyline melihat orang naik luge dan bermacam lagi permainan untuk remaja..jumpa bebiri sedang tidur…panggil pun buat tak nampak je..ngantuk sangat kot hehe…kami jumpa satu kawasan bukit..bukit tu banyak di tanam dengan leaf..leaf yang menjadi satu identiti nz..apa lagi kami mulakan pendakian..tinggi juga…cuaca nyaman tidak terasa penat..klu kt negara kita tak kuasa nak panjat bukit tenghari begini hehe..

image

image

Yes dah sampai atas bukit…turun semula dan pergi melihat bebiri n llama…binatang yang sangat cute..

image

Ini lah dia llama…klu dapat dipeluk ..gebu ni…takut jugak kalau angin nya tak elok tak pasal2 ke terajang nanti…hihi

image

Tiga sekawan llama…

image

image

image

image

Mata bertentang mata….uniknya mata llama ni..seperti mata seorang perempuan..lentik bulu matanya…

image

image

image

image

image

image

image

Last sempat posing bawah pokok sakura …menurut apa yang dibaca di papan tanda pokok sakura ni kerjasama dengan jepun…cantiknya bunga pokok ni..

Advertisements