Pagi yang indah di Rotorua thermal park..malam tadi semua tidur lena..pagi ini kami bersiap untk meround di bandar Rotorua..sebelum tu kami bergotong royong menyediakan sarapan pagi ..nasi goreng..mujur ada dapur gas ..mudah la kerja kami..periuk dan alatan memasak semua ada kami bawa..takut juga nak guna peralatan memasak di cabin ni..maklumlah tak pasti kesuciannya..tak kan nak disamak pula..satu kerja pulak..lebih baik beli di sini peralatan memasak atau bawa dari rumah…

image

p

L

image

image

image

image

image

image

image

image

Pemandangan di bandar Rotorua…kami singgah di jeti yg di hadapannya terbentang  tasik yg luas…cantik
sungguh panorama di sini..

image

image

image

image

image

Ada seekor angsa yang besar di tasik ini..adakah ia ‘legendary duck’..hehe cantik..dia mengekori ke mana kami pergi..mungkin hendak mintak makanan..

image

image

Kami menghabiskan masa bergambar dan menghayati keindahan bumi new zealand..subhanallah…indahnya..

image

image

image

image

image

image

image

image

Gayat jugak berada di tengah2 jeti ni..tasik terbentang luas..

image

image

image

image

image

image

image

View dari jeti..cantik..

image

image

image

image

image

image

image

Ok dah puas posing..otw ke kereta terjumpa sebatang pokok dan taman yg indah..

image

image

image

Seronok posing di bwh giant tree..penuh dengan bunga..

image

Wah bebasnya…relax jauh dari kesibukan dan beban kerja..hehe
image

image

image

image

image

Dari jauh kami nampak taman bunga tulip..apalagi…serbuuuu…tanpa mempedulikan orang di sekeliling aku terus duduk ditengah taman tulip kuning hihi sungguh aku ni gila kalau jumpa bunga tulip…ni yg bestnya new zealand..semua orang buat hal sendiri…asal tak ganggu orang…baik2 orang tempatan rotorua ni..

image

Boss dok perati je..aku sedang membelek2 kuntuman tulip…

image

image

image

image

image

image

Kami pergi pula ke sebuah taman ada glasier air panas…free je masuk ke sini…ada taman bunga..sesuai untuk bersantai berehat..

image

image

image

image

image

Cantik sungguh cuaca …panas tapi nyaman..susunan awan yg sangat cantik sempat dirakam…subhanallah..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Jumpa bunga tulip lagi…kali ni warna merah pula…stop sekejap nak belai bunga tulip..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

On the way ke taman glasier kami nampak deretan bangunan cantik …bangunan kerajaan…petang nanti kami akan singgah di sini pula..

image

image

image

image

image

Kami dah sampai di taman glasier…tempat yang mula2 kami tuju..taman permainan…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Di taman ini juga ada bunga tulip…yea bestnya jumpa tulip lagi..

image

image

Cantiknya tulip uggu…

image

Gila tgk bunga tulip berbagai warna…

Terus meneroka keindahan taman ini..bersih dan mendamaikan…

image

image

image

Dari jauh nampak pokok yang sangat besar..bercabang2 dahannya…

image

Unik kan pokok ni…mungkin dah berabad usianya…

image

image

Ngam2 untuk kami sefamily..♥♥

Terus berjalan…jumpa kolam air panas glasier….glasier ini mengeluarkan bau seperti telur ayam diperam..semerbak baunya..

image

image

image

image

image

image

image

image

Unik kolam panas glasier ini…di perkampungan maori di bandar rotorua ini ada pertunjukkan pancutan glasier…sesiapa yang berminat bolehlah pergi ke sana..bayaran untuk melihat pertunjukkan glasier tu bole tahan juga harganya…

image

image

Taman bunga pelbagai jenis dan warna..

image

Habis sudah meround seluruh taman…kami mahu balik ke cabin penginapan…kami lalu semula di hadapan bangunan kerajaan..singgah sebentar untuk bergambar dan melihat senibina nya…

Advertisements