Jumaat..9/10/14..Piha Beach NZ

image

Hari ni last day sebelum kami balik ke malaysia esok..my nephew yg tgh study kt sini plan nak bawa kami jalan2 di pantai..piha beach..terletak tidak jauh dari Auckland..kira2 sejam perjalanan..happy rasa nak tgk pantai sebelah sini pula..

image

Posing di tepi jalan sebelum sampai ke pantai..Subhanallah ..nun jauh di belakang terhampar Piha Beach..indah nya ciptaan Allah..

image

Yea dah sampai..tak sabar nak main ombak ni..

image

Ada 2 bukit yang agak.tinggi di sini..ramai yang naik dan melihat dari atas view piha beach..awesome(Y)

image

image

Sedikit pelik pasir di sini sangat halus dan berwarna kehitaman sementara airnya pula tidak melekit atau berminyak..ini menggambar kan betapa bersihnya air pantai yang tidak tercemar ini..

image

Ombak nya yg kuat ..ramai peminat sukan surfing meluncur di sini..seronok tengok profesional meluncur berbagai gaya..

image

image

image

image

image

Ada jalan yg elok..tp kebanyakkan yang datang lagi seronok memanjat batu2..baru la thriller..hehe..awas kena hati2 kalau jatuh alamat luka2 la badan..

image

image

image

image

Wow…Piha Beach..tidak mungkin dapat dilupakan keindahan mu..

Status

Khamis..8/10/14..Mount Eden

Kami berada di Auckland semula hari ini dan merancang untuk ke Mount Eden..kami plan mahu mendaki ke puncak ..walau pun ada trek jalanraya..menapak lg bagus kn sambil exercise..cuaca yg sederhana sejuk sesuai sekali mendaki bukit..

image

image

Posing dlu sebelum mendaki..

image

image

Laluan yg sudah tersedia..mengah jugak nk sampai.atas ni..

image

image

Lebih kurang macam mendaki bukit broga ..hehe
image

Dekat dah nak.sampai atas ni..tgh2 mendaki kami berselisih dengan 3 ekor anjing cute..mengelabah jgk.aku..cute2 jgk ..seram tetap seram…nasib baik ada owner jaga..satu yg.bagus nya di NZ ni..sape2 yang membela haiwan tp klu tak dijaga dgn baik..berat jgk hukumannya…so bertuah la pet2 kt sini kan…

image

Wow dah sampai puncak atas..kelihatan lubang kawah yg sgt dalam..klu tergolek ke bawah tu mau luka2 jgk badan..lubang kawah ni terbentuk kesan dari letusan gunung berapi kot..cantik sungguh panorama dari atas ni..penuh dgn kehijauan..sayup mata memandang..

image

Tu lubang kawah mount eden..

image
Nampak seluruh Auckland dari atas ni…cantik sungguh..subhanallah..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Setelah puas menikmati keindahan puncak mount eden..kami turun semula mengikut trek yang sama..nak turun senang sikit..laju je

image

image

image

Dari Mount Eden kami pergi ke University of Auckland..

image

Kami menghabiskan santai petang di Albert Park berhampiran dgn University Auckland..

image

image

image

image

image

Yea pokok sakura sedang berbunga..hati pun berbunga melihatnya..hehe

image

Sempat pekena roti canai mamak di cafe university..sedap jgk..harga boleh tahan..air mineral pun agak mahal..

image

Hari semakin petang..kami mendapat jemputan dinner di rumah sedara adik ipar yang sudah lama menetap di new zealand..Alhamdulillah rezeki yg tak di sangka2..

image

Sedang menjamu selera..tq ina n family..moga Allah memurah kan lg rezeki..kami makan puas2..dah beberapa hari tak makan masakan malaysia..rindu yg amat..hehe

image

image

Cantik dan kemas rumah sedara kita ni..

Ok hari yang sangat panjang..dari pagi hingga ke malam meround..tiba masa balik ke sarang..letih penat ..semua ada..rasa nk tido je ni..

Rabu…7/10/14…melawat Lake whakarewarewa dan Buried Village..

Tags

Sebelum meninggalkan Rotorua …kami menggoogle lagi tempat2 menarik di sekitar sini…yes Tasik Whakarewarewa menjadi destinasi pilihan…berpandukan applikasi gps kami mencari lokasi tasik ini…tasik ini terletak jauh sedikit dari jalan besar…subhanallah cantik nya ciptaan Allah..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Tasik whakarewarewa ini sangat besar dan luas..ada dua sudut panorama bukit bukau dan pokok2 di sekeliling tasik ini yang sangat cantik..sukar nak digambarkan kecuali melihat dengan mata kepala sendiri..

image

image

image

image

Pic diatas ialah di Buried Village iaitu satu tempat di mana beberapa orang telah tertimbus hidup2 bila berlaku nya letusan gunung berapi di sini.Tempat ini dibina untuk mengenang mangsa2 tersebut…mereka yg ada didalam pic mangsa2 tersebut…seramnya…

<stimage

image

image

Rabu…7/10/14…singgah melawat lembu dan biri2 New Zealand yang sihat2 belaka….

Hari ni last day di Rotorua…petang ni kami akan bergerak balik ke bandar Auckland semula..habis sudah percutian tiga hari dua malam di Rotorua… lepas pergi skyline otw ke bandar ternampak restoren halal kebab..apalagi kami yang belum lunch terus masuk ke sana…menikmati kebab ayam dan daging…walaupun sudah pernah merasai kebab halal di hongkong, new zealand tapi rasanya lagi sedap kebab di korea…sampai sekarang terasa sedapnya…rasa nak pergi lagi semata nak makan kebab di Itewon tu…hehe tak berbaloilah pulak

image

image

Singgah makn kebab di Don Kebab

image

image

Moden kedai kebab kepunyaan orang turki ni..

image

Berselera makan …lapar..☆

image

image

Kami terus meneroka keindahan Rotorua..yea nak tengok lembu new zealand dari dekat…kami menyusuri ladang2 lembu yg banyak terdapat di sepanjang jalan…turun saja dari kereta..lembu2 yang agak kehairanan melihat manusia ,berpusu2 datang ke arah kami..kalaulah tiada pagar agaknya lembu2 dah bersepah mengelilinggi kami…hehe…mula2 seekor dua yang turun ke pagar diikuti kemudiannya hampir kesemua datang melihat kami…pelik agaknya …

image

image

image

Selfie ngan member baru…cantik dan tenang melihat kehijauan ladang2 lembu ini…kami meninjau ladang bebiri pula…dari jauh bebiri ni macam jinak tapi bila kami turun kereta tak sempat nak posing lebih2 semua bebiri lari menyembunyikan diri…pemalu sungguh…penakut mungkin jugak…

image

image

image

image

Gemuknya bebiri new zealand…

image

image

Bebiri dah lari tak sempat kami nak selfie…haha

image

image

image

image

Hari Rabu…7/10/14 (tengahari)…melawat Sky Line Rotorua…pengalaman menaiki Luge dan Gondola…

Selepas puas meround di hutan redwood forest kami pergi ke Sky Line Rotorua…kami sampai sekitar pukul 11 pagi..orang belum ramai sangat lagi..kami beratur membeli tiket masuk..petugas kaunter tiket sangat ramah…siap bagi diskaun lagi..oleh kerana kami agak ganjil dari pengunjung tempatan..dia bertanya kami dari negara mana…dia tahu malaysia…dan mengatakan malaysia is hot..hihi..biasala kan negara khatulistiwa…panas dan lembab sepanjang tahun..I love malaysia…♥♥

image

Selepas membeli tiket kami beratur untuk menaiki gondola yang seakan cable car….sangatla mengujakan kerana cantiknya pemandangan dari atas gondola..gondola ini boleh memuatkan 8 orang penumpang….ada bermacam2 permainan ekstrem dan non extreme di atas …dan satu2nya pengangkutan untuk naik ke atas ialah menaiki gondola…ada banyak gondola disediakan…terbaiklah skyline..berbaloi berhabisan di sini..

image

Yeah dah sampai atas..sayup pemandangan..nampak keseluruhan Rotorua dan kawasan sekitarnya…

image

image

image

image

image

image

Pengunjung belum ramai sangat..di skyline Rotorua ni selain mainan extream ada juga kambing biri2 dan llama dibela di sini ..walaupun tidak banyak cukup menjadi daya penarik..llama sejenis binatang seakan unta dan kambing bebiri..sangat comel dan unik..dlu waktu belajar geografi pernahlah baca pasal llama ni..salah satu binatang ternakan..tak sangka dapat tengok bila dtg ke nz ni…kami mahu mencuba memandu luge…apalagi beraturlah tunggu giliran…

image

image

image

image

Yea kami sudah sedia beratur untuk memandu luge..siap dah pakai topi kaledar…oh ye sebelum tu kami dah beratur beli tiket…baiklah orang belum ramai lagi..

image

image

image

image

image

Satu pengalaman yang sangat menyeronokkan…rasa nak naik lagi hi hi…

image

Trek luge..nak yang mencabar pun ada..yang biasa2 pun ada…

image

Setelah selesai naik luge untuk kembali semula ketempat asal kami mula2 naik tadi kami perlu menaiki cable chair pula untuk turun ke sana…haha rasa gayat juga sebab boleh tahan tingginya…setiap satu cable chair yang turun membawa dua luge untuk kegunaan orang lain pula…satu pengalaman yg sangat tidak boleh dilupakan..

Singgah di restoren yang ada di skyline ni..kami minum hot coklat n coffee saja…makanan almaklumlah tak berani nak order sebarangan…hilangkan penat sebentar…

image

image

image

Sempat singgah di kedai menjual cenderahati…cuci mata…hehe

image

Kemudian kami berjalan di sekeliling kawasan skyline melihat orang naik luge dan bermacam lagi permainan untuk remaja..jumpa bebiri sedang tidur…panggil pun buat tak nampak je..ngantuk sangat kot hehe…kami jumpa satu kawasan bukit..bukit tu banyak di tanam dengan leaf..leaf yang menjadi satu identiti nz..apa lagi kami mulakan pendakian..tinggi juga…cuaca nyaman tidak terasa penat..klu kt negara kita tak kuasa nak panjat bukit tenghari begini hehe..

image

image

Yes dah sampai atas bukit…turun semula dan pergi melihat bebiri n llama…binatang yang sangat cute..

image

Ini lah dia llama…klu dapat dipeluk ..gebu ni…takut jugak kalau angin nya tak elok tak pasal2 ke terajang nanti…hihi

image

Tiga sekawan llama…

image

image

image

image

Mata bertentang mata….uniknya mata llama ni..seperti mata seorang perempuan..lentik bulu matanya…

image

image

image

image

image

image

image

Last sempat posing bawah pokok sakura …menurut apa yang dibaca di papan tanda pokok sakura ni kerjasama dengan jepun…cantiknya bunga pokok ni..

Image

Hari Rabu…..Pagi 7/10/14…meneroka keindahan hutan Redwood Forest Rotorua NZ

image

image

Kami sudah berada di red forest..pagi2 lagi kami kesini…ingin mengembara di hutan ini..sambil exercise. ..ada banyak trek jogging..untuk yg nak berbasikal dan menunggang kuda pun bole…yg nak menaiki basikal atau menunggang kuda treknya jauh jgk…pengunjung hanya perlu mengikut anak panah warna trek yang dipilih..kami memilih trek berwarna merah..iaitu yang paling dekat…kira2 setengah jam berjalan…jadi kami hanya perlu mengikuti trek anak panah berwarna merah…hihi…risau jugak takut sesat dalam hutan ni…parah nanti…jangan risau ramai pengunjung datang ke sini ..ada yg menaikii bas lagi…

image

Redup dan nyaman di dalam hutan ni…rasa tak sabar nak menjelajah…

image

Seronoknya bila melihat pokok2 yang tersusun indah..apalagi setiap orang cop satu pokok..posing sakan..kami set timer kamera dslr…wah bestnya..

image</a

Dari atas jambatan itu kami dapat melihat keunikan air di bawah jambatan yang sangat jernih hingga nampak semua yang ada di dasar air itu..sangat tenang airnya..seperti melihat imej di dalam cermin…sangat unik

image

image

image

image

Trek yang terdapat di sini..

image

Besar nya pokok ini..mungkin sudah berusia berabad lamanya..

image

Jika anda berpeluang datang ke NZ jangan lepaskan peluang datang ke Rotorua meneroka hutan ini yang sangat nyaman dan bersih..ramai orang termasuk warga emas berjalan dan jogging di sini..

image

image

Di Hutan red forest ini banyak pokok2 yang besar2 yang cantik tersusun..tersusun indah menjulang ke langit..sejuk mata memandang…indah sungguh ciptaan ilahi..subhanallah..

image

image

image

image

Hari selasa ..pagi..6/10/14..round2 di bandar Rotorua..pemandangan yang indah di jeti dan tasik..dan melawat taman glasier

Pagi yang indah di Rotorua thermal park..malam tadi semua tidur lena..pagi ini kami bersiap untk meround di bandar Rotorua..sebelum tu kami bergotong royong menyediakan sarapan pagi ..nasi goreng..mujur ada dapur gas ..mudah la kerja kami..periuk dan alatan memasak semua ada kami bawa..takut juga nak guna peralatan memasak di cabin ni..maklumlah tak pasti kesuciannya..tak kan nak disamak pula..satu kerja pulak..lebih baik beli di sini peralatan memasak atau bawa dari rumah…

image

p

L

image

image

image

image

image

image

image

image

Pemandangan di bandar Rotorua…kami singgah di jeti yg di hadapannya terbentang  tasik yg luas…cantik
sungguh panorama di sini..

image

image

image

image

image

Ada seekor angsa yang besar di tasik ini..adakah ia ‘legendary duck’..hehe cantik..dia mengekori ke mana kami pergi..mungkin hendak mintak makanan..

image

image

Kami menghabiskan masa bergambar dan menghayati keindahan bumi new zealand..subhanallah…indahnya..

image

image

image

image

image

image

image

image

Gayat jugak berada di tengah2 jeti ni..tasik terbentang luas..

image

image

image

image

image

image

image

View dari jeti..cantik..

image

image

image

image

image

image

image

Ok dah puas posing..otw ke kereta terjumpa sebatang pokok dan taman yg indah..

image

image

image

Seronok posing di bwh giant tree..penuh dengan bunga..

image

Wah bebasnya…relax jauh dari kesibukan dan beban kerja..hehe
image

image

image

image

image

Dari jauh kami nampak taman bunga tulip..apalagi…serbuuuu…tanpa mempedulikan orang di sekeliling aku terus duduk ditengah taman tulip kuning hihi sungguh aku ni gila kalau jumpa bunga tulip…ni yg bestnya new zealand..semua orang buat hal sendiri…asal tak ganggu orang…baik2 orang tempatan rotorua ni..

image

Boss dok perati je..aku sedang membelek2 kuntuman tulip…

image

image

image

image

image

image

Kami pergi pula ke sebuah taman ada glasier air panas…free je masuk ke sini…ada taman bunga..sesuai untuk bersantai berehat..

image

image

image

image

image

Cantik sungguh cuaca …panas tapi nyaman..susunan awan yg sangat cantik sempat dirakam…subhanallah..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Jumpa bunga tulip lagi…kali ni warna merah pula…stop sekejap nak belai bunga tulip..

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

On the way ke taman glasier kami nampak deretan bangunan cantik …bangunan kerajaan…petang nanti kami akan singgah di sini pula..

image

image

image

image

image

Kami dah sampai di taman glasier…tempat yang mula2 kami tuju..taman permainan…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Di taman ini juga ada bunga tulip…yea bestnya jumpa tulip lagi..

image

image

Cantiknya tulip uggu…

image

Gila tgk bunga tulip berbagai warna…

Terus meneroka keindahan taman ini..bersih dan mendamaikan…

image

image

image

Dari jauh nampak pokok yang sangat besar..bercabang2 dahannya…

image

Unik kan pokok ni…mungkin dah berabad usianya…

image

image

Ngam2 untuk kami sefamily..♥♥

Terus berjalan…jumpa kolam air panas glasier….glasier ini mengeluarkan bau seperti telur ayam diperam..semerbak baunya..

image

image

image

image

image

image

image

image

Unik kolam panas glasier ini…di perkampungan maori di bandar rotorua ini ada pertunjukkan pancutan glasier…sesiapa yang berminat bolehlah pergi ke sana..bayaran untuk melihat pertunjukkan glasier tu bole tahan juga harganya…

image

image

Taman bunga pelbagai jenis dan warna..

image

Habis sudah meround seluruh taman…kami mahu balik ke cabin penginapan…kami lalu semula di hadapan bangunan kerajaan..singgah sebentar untuk bergambar dan melihat senibina nya…

Menginap di Rotorua Thermal Park…hari selasa dan rabu 6/7 hb 10.2014..NZ..

image

Akhirnya lewat petang kami sampai di bandar Rotorua dan terus mencari Rotorua Thermal Park..tempat penginapan selama 2 hari di sini..dgn menggunakan aplikasi gps kami akhirnya sampai di park ni…kami pergi ke office check in ..setelah dapat kunci kami menyusuri park ini mencari nombor rumah kami..sangat la terpegun melihat susunan rumah berbagai bentuk..seakan sebuah kampung yg sangat indah untuk didiami…lihatla foto2 di bawah bagaiman cantik dan nyaman nya park ini..

image

Cabin yang kami sewa ini boleh memuatkan tujuh orang dewasa..sangat selesa..cabin ini mempunyai satu bilik n satu katil queen..tiga tingkat katil tersusun rapi di tepi tingkap..dan di ruang tamu disediakan sofa katil yang bole dilipat menjadi sofa pada sianghari dan menjadi katil bila malam hari dan juga disediakan dapur yg boleh memasak..ada sebuah petiais…harga sewaan semalam di sini nzd 198…ianya dikira mengikut jumlah kepala…

image

image

image

image

image

Cabin ini pula boleh memuatkan empat orang dewasa..di dalamnya dilengkapi dengan dua buah katil single..sebuah meja..dan dapur..cabin ini tidak dilengkapi bilik air…tapi di kawasan thermal park ini di sediakan banyak tandas awam yang biasa digunakan oleh penggembara yg menggunakan campervan maupun yang menyewa cabin2 kecil di sini..seperti biasa tandas2 nya sangat bersih..

image

image

image
image

image

image

image

image

image

Keadaan dalam hotel kami…ruang agak terbatas..tapi cukup selesa utk kami seramai tujuh orang..

image

Banyak campervan yg parking di sini..

image

Ini juga salah satu rumah penginapan bagi yg tidak ramai..

image

Ni caravan..sesuai juga menginap di sini…

image

Berbagai cara penginapan di sini…ala ala camping..

image

image

image

image

image

image

image

Kami menghabiskan masa bergambar di sini..haripun beransur malam..suasana di sini sunyi dan tenteram…hanya kelihatan lampu2 di thermal park juga lampu2 di cabin yang berpenghuni…sungguh selesa berada di sini…malam ni kami mahu berehat dan tidur awal kerana penggembaraan akan bermula esok hehe…dinner kami malam ini hanya nasi goreng homemade serta buah buahan yg dibeli otw ke sini siang tadi…kami banyak membawa bahan makanan seperti beras, perencah2 nasi goreng..sambal ikan bilis kering…cuma bahan2 seperti daging ikan telor ayam tidak dibenarkan di bawa masuk ke new Zealand..awal2 di airport dah di check…so pastikan tidak membawa bahan2 tersebut..

On the way ke Rotorua…Day 2..Isnin ..6/10/14…feeling crazy beb jumpa bunga tulip.

Wah bunga tulip…cantiknya…

image

Ramai2 menuju ke taman bunga pelbagai jenis…semua tak sabar tu…mr boss pulak parking kereta agak jauh..so menapaklah kami hehe bunga tulip punya pasal..

image

Cantiknya bunga tulip perbagai warna..cuaca panas tapi nyaman..angin sejuk…

image

image

image

Rasa gila tengok bunga2 ni…rasa nak bawak balik semuanya…cantik sungguh..subhanallah..

Nasib baik penjaga taman ni tak ada..senanglah kami nak duduk bergambar dicelah2 bunga…

image

image

image

image

image

image

Haha…posing kat patung lembu…

imageimage

Setelah puas menikmati keindahan bunga2 kami meneruskan perjalanan ke Rotorua..kira2 pukul 5 petang kami sampai di bandar Rotorua. ..

Hamilton Garden…New Zealand. ..Day 2..Isnin…6/10/14..

On the way to Rotorua kami singgah di Hamilton Garden..

image

Kami parking kereta estima kami berdekatan dengan sebuah campervan..menarik transport ni..sempat meninjau campervan…kami mula2 nak ke sini memang teringin nak mengembara dgn campervan ni…tetiba mr boss tak jadi pulak…nak duduk kat hotel lah kata boss…senang n relek..lagi pun
kami ramai tujuh orang dewasa….perlukan ruang yang besar…tapi memang best naik campervan ni kot…drive je mana pergi…penat berhenti kt stesen yang berhampiran hehe..

image

image

Berjalan menuju ke taman…

Menuruni kawsan tepi taman ini..ada sebuah sungai…

image

image

image

Lepas menjelajah di tepi sungai ini kami terus ke taman yang luas saujana mata memandang..terpersona kami dengan keindahan dan kehijauan pokok2…walaupun angin di sini bertiup agak kuat..tetapi keadaan di sekeling taman bersih dari sampah dan daun2 kering yang jatuh…

image

image

image

Wow ada tasik yang cantik….itik2 pun ada..ada yang berenang di dalam tasik..ada yang berkeliaran di kawasan rumput…ada juga pengunjung yang datang membawa makanan untuk itik2 ni..

image

image

image

image

Kemudian kami menyeberangi jambatan untuk pergi ke taman yang di sebelah sana…cantik sungguh taman ini…mesti singgah kalau dah sampai Hamilton.

image

image

image

image

image

Apa tu kura kura…hidup ke tu…

image

image

Suhu yang sejuk membuatkan kami tidak berasa penat berjalan..tak berpeluh pun hehe walau pun nampak seperti panas..musim spring sangat selesa cuma bila angin bertiup kuat…wow sejuk sangat. ..

image

image

image

Lihatlah keindahan alam semula jadi ciptaan Allah…New Zealand sangat terkenal dengan keindahan semulajadi…boleh dapat banyak ilham di sini..

image

image

Yea kami berhenti..rehat sekejap…sesuai jugak untuk berdating tempat seperti ini…sepanjang kami di taman ini tidak nampak gelagat orang tempatan membuat aksi2 panas …mungkin orang di sini masih mengekalkan adab sopan hehe…

image

image

Teruskan berjalan…bestnya berjalan berdua2 an dengan mr boss hehe tanpa gangguan di sini…

image

image

image

Happy nya masing2 bebas berlari ke sana kemari….

image

Musim spring….pokok tak de daun…

image

Jalan terus lagi kami jumpa taman permainan…apa lagi sakan la kami bermain…mcm budak2 rasanya hehe tambahan pulak orang tak ramai…selesa sangat menghabiskan masa di sini..

image

Yea bestnya main buaian…hilang semua masalah…hehe

Nas buat apa ni….

image

image

image

image
Merenung masa depan…mencari ilham hehe

image

image

image

image

Ni kami punya photographer. .bz dia ke sana ke mari…tq wana….bz snap pic yang menarik..rajin bebeno dia ni hihi..

image

image

image

image

image

image

Banyaknya sang itik…

image

image

Kami meneruskan perjalanan ke Rotorua…kami mahu mencari masjid untuk solat…kami mencari kedudukan masjid menggunakan gps..

image

Pemandangan rumah2 di hamilton..

image

image

image

image

image

image

Cantiknya pohon2 sakura di musim spring ini..

image

Setelah berpusing2 mencari akhirnya kami temui masjid di Hamilton ini…syukur Alhamdulillah…kami menunaikan solat jamak taqdim di sini..ramai juga jemaah di sini..kanak2 pun ada..semoga islam berkembang di New Zealand.

image

Tu dia masjid…mana jalan nk masuk ni..

image

Berpusing2 mencari jalan masuk ke masjid..

image

Finally jumpa jugak…Hamilton Mosque..

image

image

image

Setelah solat kami teruskan perjalanan…kami singgah di bandar Hamilton dan terjumpa kedai dua dollar…apalagi kami membeli cenderahati dan barang keperluan kami…

image

image

Kami parking di sini..jalanraya yang teratur dan pemanduan di sebelah kanan sama seperti memandu di Malaysia memudahkan perjalanan kami..mr boss steady je memandu hehe

image

image

Yea di kedai ini kami jumpa cashiernya orang Singapore. ..dia bole bercakap melayu..seronok kami..

image

image

Shopping di kedai two dollars…

image

image

image
Banyak cenderahati..murah2 belaka..

image

image

Yea beli sarung tangan tengkorak…unik

image

image

Ok da habis shopping…terus lagi perjalanan ke Rotorua..dalam perjalanan ternampak sebuah taman yang dipenuhi dengan bunga tulip..ros dan berbagai lagi ..cantik sangat..malangnya kami telah terlepas..dah jauh ke depan..terpaksalah kami pujuk mr boss supaya patah balik mencari taman bunga tersebut..mula2 mr boss tak mau singgah..dah lambat katanya..perjalanan ke Rotorua baru separuh perjalanan..huhu..pujuk punya pujuk mr boss setuju akhirnya berpatah balik…hehe senyum lebar aku….to be continued…

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.